Praten over relaties en seksualiteit is zeker niet makkelijk. De stap zetten naar het zoeken van hulp is dat evenmin. Daarom wil ik je al bedanken om mijn webpagina te bezoeken en zo die moedige eerste stap te zetten!
Met welke vragen kan je o.a. bij mij terecht?
- Seksuele functies
- Verlangen (verminderd, afwezig of overmatig)
- Erectie
- Ejaculatie (te vroeg, te laat, afwezig)
- Orgasme
- Pijn bij het vrijen (dyspareunie/vaginisme)
- Seksuele geaardheid of onzekerheid over je seksuele beleving
- Seksualiteit na ziekte
- Vragen over onzekerheden, verliefdheid en relationele problemen gelinkt aan seksualiteit.
Hoe ziet een seksuologisch consult er uit?
Seksuologische hulpverlening kan online doorgaan of in de praktijk. Dit kies je volledig zelf. Omwille van de corona-pandemie zijn er meer en meer mensen die de voorkeur geven aan online therapie. Ook online zijn de resultaten van therapie erg goed waardoor deze optie zeker niet minderwaardig is!
De sessies in de praktijk verlopen in 3 fases
- Voor het eerste geprek:
Bij het maken van een afspraak zal gevraagd worden kort toe te lichten waarvoor je naar de praktijk komt. Dit geeft me een idee over wat er bij u zoal leeft waardoor we sneller tot de essentie kunnen komen. - Het eerste gesprek
Het eerste gesprek is vooral verkennend. Hierbij wordt er een duidelijk beeld gemaakt van jouw zorgen en hulpvraag. Op het einde van het eerste gesprek gaan we samen na of therapie iets voor jou is/nuttig is. Indien nodig kan er doorverwezen worden naar een andere professional. - De volgende afspraken
In samenspraak met jou (en je partner) wordt er beslist hoeveel sessies er nodig zullen zijn. Hoeveel sessies er nodig zijn, is op voorhand onmogelijk te bepalen omdat er te veel factoren zijn waar we rekening mee moeten houden. Gemiddeld gezien duurt een traject tussen de 2 en de 10 sessies. De frequentie varieert van wekelijks tot maandelijks of één keer per 2 of 3 maanden.
De consulten in real life gaan door in We Care groepspraktijk, Nieuwe Baan 106b, 9111 Belsele.