Praten over relaties en seksualiteit is zeker niet makkelijk. De stap zetten naar het zoeken van hulp is dat evenmin. Daarom wil ik je al bedanken om mijn webpagina te bezoeken en zo die moedige eerste stap te zetten!
Met welke vragen kan je o.a. bij mij terecht?
- Seksuele functies
- Verlangen (verminderd, afwezig of overmatig)
- Erectie
- Ejaculatie (te vroeg, te laat, afwezig)
- Orgasme
- Pijn bij het vrijen (dyspareunie/vaginisme)
- Seksuele geaardheid of onzekerheid over je seksuele beleving
- Seksualiteit na ziekte
- Vragen over onzekerheden, verliefdheid en relationele problemen gelinkt aan seksualiteit.
- Vragen over anticonceptie (welke soort, stoppen met hormonale anticonceptie, bijwerkingen, ...
Hoe ziet een seksuologisch consult er uit?
Seksuologische hulpverlening gaat steeds online door. Sinds het coronatijdperk zijn er meer en meer mensen die de voorkeur geven aan online therapie. Online therapie werkt even goed als therapie in real-life, maar enkel jij kan beslissen of je online therapie ziet zitten.
De therapie start altijd met een intakegesprek dat ongeveer één uur duurt. Tijdens dit gesprek toetsen we samen af wat jouw verwachtingen van de therapie zijn. Je komt hier ook te weten hoe ik te werk ga en we stippelen een soort stappenplan uit. Ik zal polsen naar de context van jouw hulpvraag en we leren elkaar beter kennen.
Een vervolgsessies duren 60 minuten tot 75 minuten afhankelijk van de soort sessie (solo of koppel). We toetsen elke sessie af of we iets moeten veranderen aan de frequentie en inhoud van de sessies. De therapie wordt er echt eentje die gemaakt is op jouw maat en is dus uniek voor elk individu en situatie.